Romaniasiain neuvottelukunta on myöntänyt Paarkiba -tunnustuksen Tarja Filatoville

16.1.2019 18.45
Tiedote

Romaniasiain neuvottelukunta on myöntänyt vuoden 2018 Paarkiba –tunnustuksen hämeenlinnalaiselle kansanedustajalle sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajalle Tarja Filatoville. Palkinto luovutettiin eduskunnassa romaniasiain neuvottelukunnan kokouksessa 16.1.2019.

Romaniasiain neuvottelukunta on myöntänyt vuoden 2018 Paarkiba –tunnustuksen hämeenlinnalaiselle kansanedustajalle sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajalle Tarja Filatoville. Palkinto myönnetään romanien oikeuksia ja osallistumismahdollisuuksia merkittävästi parantaneesta toiminnasta. Romaniasiain neuvottelukunta myöntää vuosittain kiitos –sanaa tarkoittavan Paarkiba –tunnustuksen romanien asemaa, kieltä ja kulttuuria merkittävästi ja innovatiivisesti edistävälle henkilölle, taholle tai organisaatiolle. Tunnustuspalkinnon tarkoituksena on kannustaa ja antaa kiitosta romanien asemaa edistävästä työstä. 

Romaniasiain neuvottelukunnan valinnan perustelut tunnustuksen myöntämiselle ovat seuraavat:

Tarja Filatov on tehnyt koko kansanedustajauransa ajan, vuodesta 1995 alkaen työtä ihmisoikeuksien ja niiden vähemmistöryhmien puolesta, jotka eivät saa ääntään kuuluviin. Hän on toiminut valtakunnallisen romaniasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2014-2018. Filatov osallistui vuosina 2011-2017 merkittävällä työpanoksella Suomen ensimmäisen romanipoliittisen ohjelman toimeenpanoon, seurantaan ja arviointiin. Lisäksi Filatov johti vuonna 2017 toisen romanipoliittisen ohjelman (ROMPO 2 vuosille 2018-2022) valmistelutyötä.

Linkki tieodotteeseen

Ajankohtaista