ROMANO MISSIOSSA ON KÄYNNISTYNYT KAKSI UUTTA HANKETTA

Julkaisuajankohta 23.9.2021 14.51
Tiedote

Alfred Kordelin säätiö myönsi Romano Missio ry:lle apurahan kulttuuriperintöaineiston arkistointiin ja julkaisemiseen. Romano Missio ry:n hallinnoima STEA-rahoitteinen Arvokas elämä -hanke on puolestaan aloittanut toimintansa 1.8.2021.

Elämää sukupolvien takaa –hanke 

Alfred Kordelin säätiö myönsi Romano Missio ry:lle apurahan kulttuuriperintöaineiston arkistointiin ja julkaisemiseen. Yhdistyksen 100 vuotta kattava arkistomateriaali (1906-2016) on toistaiseksi ollut suljettu. Romaniväestön historiaa, kulttuuria ja -tapaperinteitä sekä yhteiskunnallisesta asemaa käsittelevä aineisto tullaan julkaisemaan Kansallisarkiston kokoelmissa

Tiedustelut: Hankevastaava Pia Kara pia.kara(at)romanomissio.fi 

Aiheesta lisää: http://romanomissio.fi/elamaa-sukupolvien-takaa/

Arvokas elämä –hanke

Romano Missio ry:n hallinnoima STEA-rahoitteinen Arvokas elämä -hanke on aloittanut toimintansa 1.8.2021. Hankkeen toimiaika on 1.8.2021-31.7.2024 ja toiminta-alueet Helsinki, Vantaa, Espoo, Kerava ja Järvenpää. 

Arvokas elämä -hankkeessa halutaan ennaltaehkäisevän ja varhaisen puuttumisen keinoin katkaista lähisuhdeväkivallan kierrettä ja lisätä romaniyhteisön turvallisuutta ja hyvinvointia. Hankkeessa tarjotaan kohderyhmälle tukea elämän vaikeisiin tilanteisiin, ohjataan olemassa olevien palveluiden käytössä ja toimitaan tarvittaessa siltana erilaisissa viranomaiskontakteissa.

Hankkeen työmuotoina ovat yksilötuki, maksuton tukipuhelin -linja p. 0800-02002, vertaisryhmätoiminnat, romaniyhteisölle kohdennetut teemapäivät, yhteistyö väkivaltatyötä tekevien toimijoiden kanssa sekä ammattilaisille ja vapaaehtoisille suunnattujen koulutusten kehittäminen ja toteuttaminen. Asiakastyö ja tukipuhelin -toiminta aloitetaan 1.10.2021, luentojen aloitus 11/2021 alkaen.

Arvokas elämä -hankkeen ohjaajat:
Vastaava ohjaaja Jasmin Nyman 
Ohjaaja Mirjam Hagert 
Ohjaaja Jussi Ärling 
 
Ohjaajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)romanomissio.fi
 

Ajankohtaista