ROMANIVIIKKO 2024

Julkaisuajankohta 25.3.2024 15.35
Tiedote

Vuosittain Brysselissä järjestettävällä romaniviikolla on ohjelmassa tilaisuuksia ja seminaareja romaneille tärkeistä aiheesta. Viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta romanien, sintien ja travellerien tilanteesta Euroopassa. Tänä vuonna romaniviikko on 9.-11.4.2024.

Mikä on romaniviikko?

Vuoden 2024 romaniviikolla keskustellaan siitä, miten romanien asiat sopivat laajempaan poliittiseen ja eurooppalaiseen keskusteluun ja painotuksiin, erityisesti tulevien eurovaalien yhteydessä. Romaniviikon tarkoituksena on tarjota romaneille foorumi, jossa keskustella meneillään olevista poliittisista-, taloudellisista- ja ihmisoikeusmuutoksista, joita Eurooppa joutuu kohtaamaan.

Samalla pohditaan myös tapoja, joilla varmistetaan se, että romaniasiat tulevat näkyvämmäksi painopisteeksi valtavirran poliittisessa keskustelussa ja painopisteissä Euroopan unionin tasolla. Lisäksi romaniviikon tavoitteena on keskustella tämän vuoden Euroopan parlamentin vaaleista, EU:n poliittisen johdon uudistamisesta, mahdollisista riskeistä liittyen äärioikeiston lisääntymiseen Euroopan parlamentissa sekä tarpeesta tukea romanien poliittista edustusta ja johtajuutta.

Lisää aiheesta https://romaweek.eu

Romaniviikko 2024
Kuva Romaniviikko 2024