Reserviratsastajat ry on luovuttanut Suomen Romaniyhdistykselle harvinaisen mitalin, kultaisen Reservin Ratsastajamitalin

Julkaisuajankohta 17.9.2021 10.13
Tiedote

Reserviratsastajat ry on luovuttanut Suomen Romaniyhdistykselle harvinaisen mitalin, kultaisen Reservin Ratsastajamitalin isänmaan ja hevosperinteen eteen tehdystä työstä.

Aiemmin Reservin Ratsastajamitalin ovat vastaanottaneet mm. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun mitali myönnettiin yhdistykselle.

40-vuotisjuhlaansa viettävä Reserviratsastajat ry laski seppeleen sodissa kaatuneiden romanien muistomerkille Hietaniemen hautausmaalla. Reserviratsastajien jäsenet kertoivat haluavansa juhlavuotenaan muistaa sodissa palvelleita ja hevostaidoistaan tunnettuja Suomen romaneja.

Reserviratsastajat ry on puolustusvoimain hevosperinnettä ylläpitävä Maanpuolustuskiltojen liitto ry:n jäsenkilta. Vuonna 1981 perustetun ratsuväen perinnekillan tarkoitus on Puolustusvoimien hevosperinteen ja jäsenistön hevosharrastuksen tukeminen sekä maanpuolustustyö.

Talvisodan päättymispäivälle suunniteltu seppeleenlasku oli koronatilanteen vuoksi siirretty syyskuulle.

#suomenromaniyhdistysry
#Reserviratsastajatry
#romanijärjestö
#ronkstm


Ajankohtaista