Osallisuuskampanja lapsille ja nuorille - romanilasten ja -nuorten ääni kuulluksi!

Julkaisuajankohta 29.11.2021 16.03
Tiedote
Kuvassa Lapsistrategian virallinen logo.

Lapsi tai nuori, kerro miten sinä kehittäisit lasten ja nuorten oikeutta saada tietoa!

Kansallinen lapsistrategia pyytää lapsia ja nuoria kertomaan itselleen tärkeitä ideoita ja nostamaan esiin tapoja vahvistaa lasten ja nuorten oikeutta saada tietoa. Mitä lapsistrategian nimissä pitäisi tehdä, jotta lapsen oikeudet tunnettaisiin paremmin ja niitä noudettaisiin kaikkien lasten elämässä?

Kampanjaan voi osallistua jokainen alle 18-vuotias lapsi tai nuori. Lähetä ideasi 19.11.–19.12.2021 välisenä aikana oheisella lomakkeella. Osallisuuskampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Lapsistrategian toimeenpanossa vahvistetaan lasten ja nuorten osallisuutta ja oikeutta tietoon

Suomen ensimmäinen kansallinen lapsistrategia on valmistunut tänä vuonna ja nyt on tekojen aika. Lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma sisältää 30 erilaista toimenpidettä, joilla lapsen oikeuksia vahvistetaan Suomessa. Toimeenpanosuunnitelman toimenpiteet lisäävät erityisesti lasten ja nuorten osallisuutta ja heidän oikeuttaan tietoon.

Ideoita voi lähettää 19.11–19.12.2021 välisenä aikana. Ideoiden tulee olla käytännöllisiä, niiden pitää kohdistua lapsiin ja nuoriin yleisesti, ja ne pitää pystyä toteuttamaan vuoden 2022 aikana! Ideoita, jotka hyödyttävät vain yksittäisiä lapsia ja nuoria, kouluja tai alueita, ei voida toteuttaa.


AIHEESTA LISÄÄ
https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsistrategia/lapset-ja-nuoret/osallisuuskampanja/ 

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin, sillä haluamme, että romanilasten ja – nuorten ääni tulee kuulluksi!
 

Ajankohtaista