Kutsu webinaariin 26.10.2020 klo 10-12: Yhdenvertaisuuden edistäminen paikallistasolla

8.10.2020 7.45
Tiedote

Tutkimusten mukaan kielteiset asenteet ja syrjintä heikentävät merkittävästi romaniväestön hyvinvointia ja yhteiskunnallista osallisuutta. Viranomaisten velvollisuus on yhdenvertaisuuslain mukaan edistää yhdenvertaisuutta suunnitelmallisesti. Suunnittelun tarkoituksena on varmistaa, että kaikilla alueen väestöryhmillä on yhdenvertaiset mahdollisuudet palveluihin, koulutukseen ja työhön. Webinaarissa kuulet asiantuntijakeskusteluita yhdenvertaisuuden toteutumisesta romanien arjessa ja vinkkejä vaikuttavaan yhdenvertaisuussuunnittelun. Voit myös osallistua keskusteluun chatin kautta. 

Ohjelma:


Klo 10.00 Avaussanat

Klo 10.10 Asiantuntijapaneeli romanien kohtaamasta syrjinnästä tämän päivän Suomessa
Mukana paneelissa mm. projektipäällikkö Päivi Majaniemi Suomen Romaniyhdistyksestä, romaniaktivisti Leif Hagert sekä erityisasiantuntija Robin Harms yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta.

Klo 11.00 Asiantuntijapaneeli yhdenvertaisuussuunnittelusta paikallistasolla
Mukana keskustelussa mm. suunnittelija Malla Laiti Etelä-Suomen alueellisesta romaniasiain neuvottelukunnasta, suunnittelija Nitin Sood Helsingin kaupungilta sekä erityisasiantuntija Maria Salenius Kuntaliitosta.

Klo 12.00 Webinaari päättyy

Webinaari on tarkoitettu erityisesti kuntien viranomaisille ja muille paikallistasolla toimiville tahoille, joilla on yhdenvertaisuuslain mukaan velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta. Kutsua voi levittää sopivaksi katsomillenne tahoille. 

Tilaisuuden järjestävät oikeusministeriö, yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto, valtakunnallinen romaniasiain neuvottelukunta sekä alueelliset romaniasiain neuvottelukunnat. Webinaari on osa kansallista romanipoliittista ohjelmaa (ROMPO II) vuosille 2018-2022.

Ilmoittaudu osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/C85C090A90AA63A6 Ilmoittautuminen on avoinna ke 21.10.2020 saakka. 

Tervetuloa!

Ajankohtaista