Kurkista uuteen kieleen Euroopan kielten päivänä – Ilmoittaudu nyt!

13.9.2021 14.02
Tiedote
Kuvassa Euroopan kielten päivän logo.

Kurkista uuteen kieleen Euroopan kielten päivänä – Ilmoittaudu nyt! Euroopan komissio ja Helsingin yliopiston kielikeskus järjestävät tänä syksynä Euroopan kielten päivän Suomen päätapahtuman. Tapahtumaviikon 26.9.–2.10. aikana järjestetään tapahtumia ja julkaistaan materiaaleja, jotka tuovat esille kielten moninaisuuden tärkeyttä sekä kielten ja vuorovaikutuksen jatkuvaan oppimiseen liittyviä näkökulmia.

Tapahtumaviikko on suunnattu kaikenikäisille kielenoppijoille kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissa. Siis kaikille meille, joita kiinnostavat kielten oppiminen, monikielisyys, kulttuurinen moninaisuus, kulttuurinen ymmärrys ja vuorovaikutus.
Keskiviikkona 29.9. klo 15.00–16.30 järjestetään paneelikeskustelu kielten ammattilaisille aiheesta Monikielisyyden tukeminen arjessa, työelämässä ja yhteiskunnassa.

Päätapahtuma Mitä kuuluu kielitaitoon? lähetetään etätapahtumana Tiedekulmasta perjantaina 1.10. klo 9.30–11.00. Perjantaina 1.10. klo 11.30-15 järjestetään myös useita eri kielten näytetunteja. Näytetunnit tarjoavat tilaisuuden tutustua uuteen tai vanhaan tuttuun kieleen virtuaalisesti. 

Näytetunneille voi osallistua ilman ennakkotietämystä kyseisestä kielestä tai aiheesta. Tarjolla on sekä tietyn kielen alkeita että viestintäosaamista kehittäviä näytetunteja. Tunneille voi osallistua kukin oppija itsenäisesti, tai koko luokka voi osallistua yhdessä samaan tuokioon yhteiseltä laitteelta. Näytetunnit kestävät kukin 15 minuuttia. Osallistua voi myös useammalle tunnille. 
 
Näytetunneista vastaavat Kielikeskuksen opettajat ja tapahtuman yhteistyökumppanit. Osallistuminen tapahtumiin ja näytetunneille ovat maksuttomia, mutta niihin on ennakkoilmoittautuminen. Näytetuntien koko kielitarjonta, tapahtumaviikon verkkosivut, ilmoittautumisohjeet, yhteistyökumppanit ja ohjelma julkistetaan viikolla 36. 

Kaikkiin tapahtumiin voi nyt ilmoittautua täällä: 
https://www2.helsinki.fi/fi/konferenssit/euroopan-kielten-paiva

Yhteistyökumppanit: Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Suomen yliopistojen kielikeskusten verkosto FINELC, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Kuurojen liitto, Saamelaiskäräjät, Romaniasiain neuvottelukunta, Äidinkielen opettajain liitto, Sukol, Suomenopettajat, Tuglas-seura sekä Eri kieli- ja kulttuuritaustaisten opettajien liitto Ekkol ry.

Seuraa tapahtumaviikon tiedotusta:
Tiedote: Euroopan kielten päivä tarjoaa ensiaskeleet uusien kielten oppimiseen
Kielikeskuksen verkkosivut
Kielikeskuksen Twitter
Euroopan komissio
Euroopan kielten päivä

Euroopan kielten päivä
Europeiska språkdagen
European Day of Languages
 

Ajankohtaista