Tervetuloa romaniasiain neuvottelukuntien valtakunnallisille neuvottelupäiville 1.-2.10.2018

18.9.2018 12.46
Tiedote

Romaniasiain neuvottelukuntien valtakunnalliset neuvottelupäivät järjestetään 1.-2.10.2018 Sonck-salissa liikenne- ja viestintäministeriössä

Vuoden 2018 neuvottelupäivien teemoina ovat meneillään oleva maakuntahallinnon lainsäädäntöuudistus sekä 18.5.2018 julkistetun vuosien 2018-2022 romanipoliittisen ohjelman ROMPO 2:n toimeenpano. Neuvottelupäivät antavat hyvän mahdollisuuden keskustella yhdessä muutoksen suunnasta ja keinoista romaniasioiden edistämiseksi.

Maakuntien tehtäviä koskevaan lakiin on tulossa romaniasioita koskeva yleissäännös ja erillinen laki alueellisista romaniasiain neuvottelukunnista ja romaniasioita koskevista tehtävistä.

Neuvottelupäivien ohjelman toinen suuri temaattinen kokonaisuus on tänä vuonna kansalliseen lapsi- ja perhepalvelu-uudistukseen (LAPE) liittyen romaniyhteisössä tehtävä lapsi-, nuoriso- ja perhetyö. Lisäksi neuvottelupäivien ohjelmassa luodaan katsaus romanihanketyön nykytilanteeseen sekä sen mahdollisuuksiin, saavutuksiin ja haasteisiin.

Toivomme neuvottelupäiville runsasta osanottoa niin paikallisista romanityöryhmistä, romanijärjestöistä kuin alueellisista romaniasiain neuvottelukunnista ja valtakunnallisesta romaniasiain neuvottelukunnasta. Osallistujamäärä on kuitenkin rajallinen. Voimme vastaanottaa neuvottelupäiville 80 ilmoittautujaa.

Iltatilaisuuden järjestämme ravintola Kappelissa (os. Eteläesplanadi 1). Tarjolla on mm. kevyttä purtavaa ja musiikkiesityksiä.

Sitovat ilmoittautumiset neuvottelupäiville oheisesta Webropol -linkistä 21.9.2018 mennessä.  Ilmoita osallistutko molempiin neuvottelupäiviin tai vain toiseen päivään sekä tiistai- illan vastanottoon. Linkissä ilmoitetaan myös mahdolliset ruokarajoitteet ja osallistuminen iltavastaanottoon. Iltavastaanotolle mahtuu 50 henkeä.

Neuvottelupäiville voi ilmoittautua oheisen linkin kautta:

https://link.webropolsurveys.com/S/D97661BB7B5E2CBF

Neuvottelupäivien tarkemman ohjelman sekä tietoa myös hotelli Grand Marinan hotellivarauskiintiöstä hotellimajoitusta tarvitseville löydät täältä

Ohjelma

Ajankohtaista