Ilmoittaudu Valtakunnallisille romaniasiain neuvottelupäiville 12.-13.9.2017

18.8.2017 16.45
Tiedote

Romaniasiain neuvottelukuntien neuvottelupäivät järjestetään tänä vuonna Helsingissä kongressikeskus Paasitornissa, Juho Rissanen -salissa, Paasivuorenkatu 5 A. Neuvottelupäivien järjestelyistä vastaa Valtakunnallinen romaniasiain neuvottelukunta (RONK).

Vuoden 2017 neuvottelupäivien teemoina ovat meneillään oleva maakuntahallinnon lainsäädäntöuudistus, jonka toimesta aluehallintovirastojen tehtävät lakkaavat ja uusien tehtävien järjestämisvastuu siirtyy maakunnille 1.1.2019.  Maakuntalakiin on tulossa romaniasioita koskeva yleissäännös ja erillinen laki alueellisista romaniasiain neuvottelukunnista ja romaniasioita koskevista tehtävistä. Suunnitelmissa on myös aloittaa valtakunnallisia romaniasioita koskevan lain valmistelu, joka tulee myöhemmin voimaan.

Toinen suuri kokonaisuus on romanipoliittisen ohjelman jatkon valmistelu (ROMPO 2). Romanipolitiikan on pysyttävä mukana yhä nopeammassa tahdissa muuttavassa maailmassa ja siksi suunniteltava ROMPO 2 pureutuukin tähän muutosprosessiin. Neuvottelupäivät antavat hyvän mahdollisuuden keskustella yhdessä muutoksen suunnasta ja keinoista romaniasioiden edistämiseksi.

Tänä vuonna on myös syytä juhlaan kun vietämme Suomi100 -itsenäisyyden sekä alueellisten romaniasioiden neuvottelukuntien 20-vuotis juhlavuotta. Tilaisuuden juhlapuhujana toimii presidentti Tarja Halonen.

Toivomme neuvottelupäiville runsasta osanottoa niin paikallisista romanityöryhmistä, romanijärjestöistä kuin alueellisista romaniasiain neuvottelukunnista ja valtakunnallisesta romaniasiain neuvottelukunnasta. Osallistujamäärä on kuitenkin rajallinen.  Voimme vastaanottaa neuvottelupäiville 80 ilmoittautujaa.


Sasto aven!
Lämpimästi tervetuloa neuvottelupäiville Helsinkiin!

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkit oheisessa liitteessä.

Liite

Ajankohtaista